Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ekşi Mayalı Ekmek

(0)
5 7 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ekşi mayalı sade buğday unlu ekmek yapmanın püf noktaları.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ekşi Mayalı Ekmek

Hamur:

500 g un
1 poşet Dr. Oetker Ekşi Maya
Yaklaşık 1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine ekşi maya toz karışımı, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın. Ilık su ve zeytinyağını ekleyin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra hamuru elinizle toparlayın ve ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.

2

Hamurun mayalanması

Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2,5 saat hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamura dilediğiniz şekli verip yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Hamurun üzerini keskin bir bıçakla 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde çizin ve tekrar örterek 30 dakika daha bekletin.

3

Pişirme ve servis

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp isinması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 45 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika sonra soğutma teli üzerine alın.