Flag

Fincanda Kek

4 adet
Orta
130 dk.
Cranberry ve badem eklenerek hazırlanan ve fincanda pişen mayalı kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığıtoz şeker
1yumurta
50 gtereyağı
1 çay bardağıılık süt
0,5 çay bardağıelma suyu
Dolgu
1 çay bardağıkurutulmuş turna yemişi (cranberry)
1 çay bardağıkırılmış badem
1portakal kabuğu rendesi
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Kalıp
4 adetısıya dayanıklı fincan (300 ml)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Üzerine toz şeker, yumurta, tereyağı, ılık süt ve elma suyunu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fincanların içini margarin ile yağlayın. Cranberry'leri bıçak yardımıyla ikiye bölün. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun, cranberry, badem kırıkları ve portakal kabuğu rendesini ilave edip hamura karışıncaya kadar yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve elinizde yuvarlayıp fincanların içine yerleştirin. Üzerlerini kapatın ve 20-25 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkan keklerin üzerine bekletmeden pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.