Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Fındıklı Trabzon Kurabiyesi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mısır unlu, tereyağlı, fındıklı kurabiye. Karadeniz yöresel mutfağına ilişkin nefis, başarılı bir tarif.

Yaklaşık 25 - 30 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fındıklı Trabzon Kurabiyesi

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
200 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı sıvı yağ
0,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Üzeri için:

0,5 su bardağı fındık kırığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, mısır unu ve hamur kabartma tozunu derin bir kaba alın ve karıştırın. Üzerine tereyağı, toz şeker, yumurta, sıvı yağ, süt ve şekerli vanilini ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlayarak 25 cm boyutunda uzatın. Tezgaha 2 yemek kaşığı fındık kırığı serpin ve ruloyu üzerinde 1-2 kez yuvarlayıp hamura yapışmalarını sağlayın. Bıçak yardımı ile 2 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.