Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Fındıklı Üçgenler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çok moda bir tarif olan fındıklı üçgenler nasıl yapılır? Tereyağlı, fındık dolgulu bu kurabiyelerin temel hamuru ve süslemesi çok kolay, malzemesi çok az, lezzeti ideal...

Yaklaşık 32 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fındıklı Üçgenler

Dolgu:

50 g tereyağı
0,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık kırığı
1 yumurta akı

Hamur:

2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu (silme)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 g tereyağı
1 yumurta sarısı
0,5 çay bardağı soğuk su

Üzeri için:

2 yemek kaşığı su
0,5 çay bardağı iri kırılmış fındık

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgu

Tereyağını eritip soğutun. Toz şeker, fındık kırığı ve yumurta akını ilave edip kaşık yardımı ile iyice karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Unu hamur kabarma tozu ile eleyip toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı, yumurta sarısı ve suyu ilave edin, mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 2 mm kalınlığında açın. 5x5 cm boyutlarındaki kareler şeklinde kesin. Ortasına yarım tatlı kaşığı fındıklı karışımdan koyup ikiye katlayarak üçgen şeklinde kapatın. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine fırça yardımı ile su sürüp fındık serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

Fırından çıkarıp tepsiden alın ve soğutun.