Flag

Fındıklı Üçgenler

Yaklaşık 32 adet
Orta
60 dk.
Tereyağlı, fındık dolgulu bu kurabiyelerin temel hamuru ve süslemesi çok kolay, malzemesi çok az, lezzeti ideal...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
50 gtereyağı
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağıfındık kırığı
1yumurta akı
Hamur
2,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu (silme)
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
100 gtereyağı
1yumurta sarısı
0,5 çay bardağısoğuk su
Üzeri için
2 yemek kaşığısu
0,5 çay bardağıiri kırılmış fındık

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Dolgu

Tereyağını eritip soğutun. Toz şeker, fındık kırığı ve yumurta akını ilave edip kaşık yardımı ile iyice karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Unu hamur kabarma tozu ile eleyip toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı, yumurta sarısı ve suyu ilave edin, mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 2 mm kalınlığında açın. 5x5 cm boyutlarındaki kareler şeklinde kesin. Ortasına yarım tatlı kaşığı fındıklı karışımdan koyup ikiye katlayarak üçgen şeklinde kapatın. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine fırça yardımı ile su sürüp fındık serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika


Fırından çıkarıp tepsiden alın ve soğutun.