Flag

Fırında Kazandibi

Yaklaşık 6 dilim
Orta
180 dk.
Antep fıstıklı kremalı kazandibi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Malzemeler

Kazandibi
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
2,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
2 - 3 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı
Üzeri için
2 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını üst ısıtma programında 160°C'ye ayarlayarak ısınması için önceden açın.

2

Kazandibi, süt ve kremayı tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp Antep fıstığını ekleyin ve karıştırın.


Hazırladığınız kazandibini kalıba yayın. Üzerine toz şeker serpin. Fırının üst katında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

3

Fırından alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabında 2-3 saat soğutun ve dilimleyerek servis yapın.