Flag

Focaccia

10 - 12 dilim
Orta
40 dk.
Aktif maya ile hazırlanan focaccia tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Domatesleri ikiye keserek de kullanabilirsiniz. Hamurun üzerine kesilen kısımları üste gelecek şekilde sıralayın.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen fırın tepsisi (22x30 cm)

Malzemeler

Ön mayalama
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
1 çay bardağıılık su
1 çay bardağıun
Hamur için
2 su bardağıılık su
0,5 çay bardağızeytinyağı
5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıtuz
2 çay kaşığıbiberiye
Yağlamak için
2 yemek kaşığızeytinyağı
Yağlamak için
0,5 çay bardağızeytinyağı
Üzeri için
10 - 15 adetçekirdeksiz siyah zeytin
20 - 25 adetkiraz domates
2 yemek kaşığızeytinyağı
3 - 4 çay kaşığıbiberiye
1 - 2 çay kaşığıkaya tuzu
Servis için
1 - 2 yemek kaşığızeytinyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön mayalama

Aktif maya ve ılık suyu derin bir kaba alın. Kaşık veya el çırpıcısı ile karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı unu eleyerek ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Beklettiğiniz mayalı karışımın üzerine ılık su ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Üzerine unu eleyin. Tuz ve biberiyeyi ilave edip spatula veya kaşık ile karıştırın. Hamuru eliniz ile alttan üste doğru katlayarak toparlayın. Ayrı bir derin kabın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağını dökün. Hazırladığınız yumuşak hamuru bu kabın içine alıp üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin. 


Pişirme kabına yarım çay bardağı zeytinyağını dökün ve kalıbı çevirerek her tarafına yayılmasını sağlayın. Beklettiğiniz hamuru kalıbın içinde iki eliniz ile karşılıklı tutarak havaya kaldırın, böylece hamur havada ikiye katlanıp iki karşılıklı ucu birleşecek, katlı hali ile kalıba bırakın. Karşı iki kenarından tutarak da bir kez daha aynı şekilde katlayın ve pişirme kalıbının ortasına alın. Üzerini kapatıp 15 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıptaki hamuru parmaklarınız ile hafifçe bastırarak kalıbın tabanına tamamen yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirerek dökün. Üzerini kapatıp 15 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Zeytinleri ortadan ikiye kesin. Kalıptaki hamuru parmaklarınız ile bastırarak çukurlar oluşturun. Üzerine domatesleri sıralayın. Zeytin dilimlerini kesik iç kısımları alta gelecek şekilde sıralayın. Üzerine biberiye ve tuzu serpip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından alın, 10 dakika sonra kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerine alın. Üzerine zeytinyağını fırça ile sürün. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Domatesleri ikiye keserek de kullanabilirsiniz. Hamurun üzerine kesilen kısımları üste gelecek şekilde sıralayın.