Flag

Gelin Tatlısı

Yaklaşık 7 - 8 adet
Orta
120 dk.
Karamel ipleri ile servis edilen şuruplu mayalı tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
7-8 adet ısıya dayananıklı kalıp (Ø 8 cm)

Malzemeler

Malzemeler
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 tutamtuz
3yumurta sarısı
25 gyumuşak margarin
1 su bardağıılık süt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1limon kabuğu rendesi
Şurup
2,5 su bardağıtoz şeker
2 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Üzeri için
1 su bardağıtoz şeker
0,5 çay kaşığılimon suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, yumurta sarıları, margarin, süt, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3-4 dakika çırpın. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 20 dakika bekletin.


Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Hamuru kalıplara paylaştırın. Üzerini fırın tepsisi ile kapatıp 30-35 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

2

Şurubun hazırlanışı

Pişirme süresinin son 10 dakikasında şurubu hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu tencereye alın, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin.


Fırından çıkardığınız tatlıları bekletmeden kalıplarından çıkarın. Şurup tenceresine sığabilecek sayıda tatlı koyun, arada çevirerek 1-2 dakika kaynatın. Şuruptan çıkarıp servis tabağına alın. Tamamını bu şekilde şuruplayın.

3

Süsleme ve servis

Karamel iplerini servisten önce hazırlayın. Şeker ve limon suyunu çelik tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Şeker bal rengi olunca ocaktan alıp biraz soğutun. Tatlı kaşığı ile erimiş şekerden bir miktar alın. İnce ipler şeklinde uzatın. Şeker dondukça arada kısa sürelerle ısıtın. Tatlıları karamel ipleri ile süsleyerek servis yapın.