Gelin Tatlısı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Karamel ipleri ile servis edilen şuruplu mayalı tatlı.

Yaklaşık 7 - 8 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Gelin Tatlısı

Malzemeler:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
3 yumurta sarısı
25 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi

Şurup:

2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

1 su bardağı toz şeker
0,5 çay kaşığı limon suyu

Kalıp:

7-8 adet ısıya dayananıklı kalıp (Ø 8 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, yumurta sarıları, margarin, süt, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3-4 dakika çırpın. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 20 dakika bekletin.

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Hamuru kalıplara paylaştırın. Üzerini fırın tepsisi ile kapatıp 30-35 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

2

Şurubun hazırlanışı

Pişirme süresinin son 10 dakikasında şurubu hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu tencereye alın, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin.

Fırından çıkardığınız tatlıları bekletmeden kalıplarından çıkarın. Şurup tenceresine sığabilecek sayıda tatlı koyun, arada çevirerek 1-2 dakika kaynatın. Şuruptan çıkarıp servis tabağına alın. Tamamını bu şekilde şuruplayın.

3

Süsleme ve servis

Karamel iplerini servisten önce hazırlayın. Şeker ve limon suyunu çelik tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Şeker bal rengi olunca ocaktan alıp biraz soğutun. Tatlı kaşığı ile erimiş şekerden bir miktar alın. İnce ipler şeklinde uzatın. Şeker dondukça arada kısa sürelerle ısıtın. Tatlıları karamel ipleri ile süsleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif

Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır