Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Kakaolu Kek

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker ürünleri ile hazırlanan glutensiz kakaolu kek.

yaklaşık 10 - 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Kakaolu Kek

Malzemeler:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta (orta boy)
30 g Dr. Oetker Glutensiz Kakao
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını çırpma kabına koyun. Üzerine toz şeker, su, sıvı yağ, yumurta, kakao ve şekerli vanilini ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 45 - 55 Dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.