Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Pita

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Glutensiz Pita tarifi nasıl hazırlanır? Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile... Nefis ve güvenilir bir tarif.

6 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Pita

Malzemeler:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı ılık süt

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker ve ılık sütü ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hamuru iki yemek kaşığı yardımı ile 6 eşit parça olacak şekilde pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Hamurların üzerini sıvı yağa batırdığınız bir yemek kaşığı ile düzelterek 8 cm çapında yayın. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatın ve 30 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Beklettiğiniz hamurları fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra aralarını peynir, domates vb. malzemeler ile doldurarak servis yapın.