Glutensiz Pizza

(0)
4 9 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan pizza.

Yaklaşık 2 adet

pratik 40 dakika Glutensiz

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Pizza

Sos için:

2 adet rendelenmiş domates
0,5 çay kaşığı tuz
1 tutam toz şeker
1 tatlı kaşığı domates salçası
0,5 çay kaşığı karabiber
0,5 çay kaşığı kekik

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1 yumurta (orta boy)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 su bardağı ılık su
0,5 çay kaşığı tuz

Üst malzeme:

1 adet domates (orta boy)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı dilimlenmiş mantar
1 su bardağı ince dilimlenmiş sucuk
1 su bardağı dilimlenmiş sosis

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Sosun hazırlanması

Rendelenmiş domates, tuz ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Salçayı ekleyip iyice karıştırın. 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edip karabiber ve kekiği ilave edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını bir kaba boşaltın. İçinden 1 yemek kaşığı un alıp hamuru açarken kullanmak için ayırın. Kalan unun üzerine mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine yumurta, sıvı yağ, ılık su ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

Domatesi küçük küpler şeklinde kesin. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Ayırdığınız undan bir miktar tezgaha serpin. Her iki hamuru da merdane ile 16 cm çapında açın ve fırın tepsisine alın. Soğuyan sosu eşit miktarda hamurların üzerine, kenarında 1 cm boşluk kalacak şekilde sürün. Az miktarda kaşar peyniri rendesi serpin. Mantar, sucuk, sosis ve domatesleri sıralayın. Kalan kaşar peyniri rendesini serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif

Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır