Flag

Gül Tatlısı

Yaklaşık 30 - 35 adet
Orta
100 dk.
Şuruplu olan bu tatlıya değişik bir hamur sıralama ve sarma yöntemi ile gül şekli veriliyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
2,5 su bardağıtoz şeker
3 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
1 paketDr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
150 girmik
1yumurta
125 gyumuşak margarin
0,5 su bardağıyoğurt
0,5 su bardağısıvı yağ
Üzeri için
30 - 35 adetfındık (bütün)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Şurubun hazırlanışı

Şurubu hazırlamak için su ve toz şekeri 5 dakika kaynatın. Kaynamanın son 1 dakikasında limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğutun.


Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Sade kek karışımı, şekerli vanilin, irmik, yumurta, margarin, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp iyice yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. Çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlaklardan 6 adetini yatırılmış domino taşı gibi kenarları üst üste gelecek şekilde sıralayın. Rulo şeklinde sarın ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye keserek 2 adet gül elde edin. Yapraklarını biraz açın ve ortalarına birer adet bütün fındık batırın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Üzerine ikinci bir tepsi kapatıp soğumaya bırakın.