Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Gül Tatlısı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şuruplu olan bu tatlıya değişik bir hamur sıralama ve sarma yöntemi ile gül şekli veriliyor.

Yaklaşık 30 - 35 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Gül Tatlısı

Şurup:

2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
150 g irmik
1 yumurta (orta boy)
125 g yumuşak margarin
0,5 su bardağı yoğurt
0,5 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

30 - 35 adet fındık (bütün)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Şurubu hazırlamak için su ve toz şekeri 5 dakika kaynatın. Kaynamanın son 1 dakikasında limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğutun.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Sade kek karışımı, şekerli vanilin, irmik, yumurta, margarin, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp iyice yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. Çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlaklardan 6 adetini yatırılmış domino taşı gibi kenarları üst üste gelecek şekilde sıralayın. Rulo şeklinde sarın ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye keserek 2 adet gül elde edin. Yapraklarını biraz açın ve ortalarına birer adet bütün fındık batırın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Üzerine ikinci bir tepsi kapatıp soğumaya bırakın.