Flag

Gülen Güneş

12 dilim
Orta
140 dk.
Peynir dolgulu olan bu mayalı tarif, gülen güneş şeklindeki şirin süslemesiyle dikkat çekiyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Güneş şekilli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 - 1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tutamtuz
1 tutamtoz şeker
1 çay bardağıılık süt
1 tatlı kaşığıeritilmiş margarin
Dolgu
2 su bardağıun
1 çay kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıtoz şeker
1,5 su bardağıyoğurt
1 çay bardağısıvı yağ
3yumurta
1 demetmaydanoz (ince doğranmış)
1,5 su bardağıküp şeklinde doğranmış beyaz peynir
0,5 çay kaşığıkarabiber
Süslemek için
domates
siyah zeytin
dereotu
susam
çörek otu
pul biber

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hazırlanışı

Unu eleyip derin bir kaba alın, mayadan 1 çay kaşığı ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Tuz ve toz şekeri de ekleyip karıştırın. Üzerine süt ve eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30-35 dakika bekletin.

2

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

3

Dolgu

Dolguyu hazırlamak için 2 su bardağı unu bir kaba eleyin. Poşette kalan mayayı, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşık ile karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı ayrı bir kaba alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine maydanoz, peynir ve karabiberi ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.  

4

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanmış hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 26 cm çapında açın. İlk hamuru margarin ile yağlanmış güneş kalıba alın, eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve yanlarına yayın. İkinci hamuru da aynı şekilde ilk hamurun üzerine yayın. Üzerine hazırladığınız dolgu hamurunu dökün, 10 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

5

Fırından alıp 10-15 dakika bekletin ve ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Domates, zeytin ve dereotu ile süsleyin. Ilık veya soğuk olarak dilimleyip servis yapın.