Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Halka Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Halka Kurabiye tarifi nasıl yapılır? Renkli süslü bu kurabiyeler ikramlarınıza ve yeni yıl sunumlarınıza çok yakışacak.

Yaklaşık 40 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Halka Kurabiye

Hamur:

1 su bardağı yaprak badem
250 g yumuşak margarin
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3,5 - 4 su bardağı un

Süslemek için:

80 g bitter çikolata
80 g beyaz çikolata
Renkli şekerlemeler
2 yemek kaşığı kırılmış badem

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Yaprak bademleri bıçak yardımıyla iri kırıklar haline getirin. Fırın tepsisine alın ve fırında pembeleşinceye kadar 4-5 dakika bekletin. Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Margarin, pudra şekeri, şekerli vanilin ve unu derin bir kaba alın ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru tezgaha alın, hazırladığınız bademleri ilave edin ve tekrar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 kalınlığında açın. Su bardağı yardımı ile hamurdan daireler kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Halka şekli vermek için hamurların ortalarını 2,5 cm çapındaki kalıpla keserek çıkarın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Bitter ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayın ve içlerine doldurun. Soğuyan kurabiyelerin üzerine çizgiler sıkıp bekletmeden şekerlemeler ve badem kırıkları ile süsleyin.