Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Havuç Tatlısı

(0)
4 53 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bisküvili fındıklı havuç ve krem şanti ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir tatlı.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Havuç Tatlısı

Havuçlu karışım:

500 g havuç
1 su bardağı toz şeker
5 - 6 adet sade petit beurre bisküvi
0,5 çay bardağı fındık kırığı

Krem şanti:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (20x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Havuçlu karışımının hazırlanışı

Havuçları soyup rendeleyin ve bir tencereye alın. Toz şekeri ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bisküvileri eliniz ile kırarak ufalayın ve fındıklarla birlikte soğuyan havuca ekleyin. Karıştırın ve kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak yayın.

2

Krem şantinin hazırlanışı ve servis

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ve havuçların üzerine yayın. Üzerine Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 3-4 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.