Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Havuçlu Pastacıklar

(0)
4 9 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Cevizli havuç ve krem şanti dolgulu minik pastacıklar.

Yaklaşık 5 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Havuçlu Pastacıklar

Hamur:

2 adet havuç
1,5 su bardağı un
0,5 çay kaşığı tarçın
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı esmer şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
70 g yumuşak margarin

Dolgu:

0,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Süslemek için:

5 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
10 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
15 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (22x27 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Havuçları rendeleyin. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, tarçın ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta, esmer şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Margarini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Rendelediğiniz havucun yarısını ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Kalan havuç rendesini bir tencereye alın. Üzerine su ve toz şekeri ilave edin, orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki dikkatlice kalıptan çıkarın. 7 cm çapındaki kalıp ile daireler çıkarın. Kalan kek parçalarını bir kaba alın ve eliniz ile ufalayın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Süslemede kullanmak için içinden 6 yemek kaşığı alın ve buzdolabına koyun. Kalan krem şantiye pişirdiğiniz havuçları ve cevizleri ilave edip iyice karıştırın. Ufaladığınız kekleri ekleyip tekrar karıştırın. 1,5 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Hazırladığınız kek parçalarının 5 adedini servis tabağına sıralayıp krem şantiyi üzerlerine daireler çizerek ve yükselterek sıkın. Kalan yuvarlak kekleri hafif bastırarak üzerlerine yerleştirin.

5

Süsleme ve servis

Ayırdığınız krem şantiden birer yemek kaşığı alıp iki ayrı kaseye koyun. Kalan krem şantiyi minik pastaların üzerine sürün. Kaselerdeki krem şantilerden birine kırmızı ve sarı jel renklendirici damlatıp karıştırarak turuncu rengi elde edin. İkinci krem şantiyi yeşil renklendirici ile karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız hunilere doldurun ve havuç şekli oluşacak şekilde pastaların üzerini süsleyin. Buzdolabına alın, yaklaşık 1 saat bekletin ve servis yapın.