Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

İrmik Tatlılı Hurmalı Pasta

Kakaolu kek arasında hurmalı irmik tatlılı dolgu.

yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* İrmik Tatlılı Hurmalı Pasta

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
150 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı süt

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
2 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış hurma

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Üzeri için:

100 g bitter çikolata
0,5 su bardağı krema
1 portakal kabuğu rendesi

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 22 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine kakaoyu ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta margarin ve toz şekeri mikser ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Süre sonunda yumurta, şekerli vanilin ve sütü ilave edip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin. Mikseri düşük devire alın. Hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave ederek toplam 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 Dakika

Keki fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarıp soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan irmik tatlısını üzerine ekleyin ve karıştırın. Portakal kabuğu rendesi ve hurmaları ilave edip karıştırın. Buzdolabının derin dondurucu bölümünde hafif donuncaya kadar yaklaşık 30 dakika bekletin.

3

Dolgu ve şekillendirme

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Üst kısmını ters çevirip servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Dolguyu süre sonunda dondurucudan çıkarıp yarısını kekin üzerine yayın. İkinci keki üzerine kapatın, süt ile ıslatın ve kalan dolguyu yayın. Son keki ters çevirerek dolgunun üzerine alıp pastanın üzerine eliniz ile hafifçe bastırarak düzeltin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat soğutun.

4

Süsleme ve servis

Kremayı bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynama başlayınca ocağı kapatıp bitter çikolatayı ekleyin ve eriyinceğe kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğutun ve servisten önce pastanın üzerine yayın. Portakal kabuğu rendesi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.