Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ispanaklı Muffinler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Lorlu ıspanak ile kaplanarak pişirilen lezziz muffinler.

8 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ispanaklı Muffinler

Ispanaklı karışım:

200 g ıspanak (yıkanmış ve ayıklanmış)
100 g tuzlu lor peyniri
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber

Hamur:

1 yumurta (orta boy)
1 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Kalıp:

Kağıt muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ispanaklı karışım

Ispanakları ince doğrayın ve derin bir kaba alın. Üzerine lor, yumurta akı, sıvı yağ, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Yumurta, yumurta sarısı ve yoğurdu çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Hamurların üzerine ıspanaklı karışımı yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.