Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ispanaklı Tepsi Böreği

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Denenmiş, hazır yufkasız, ev usulu, kolay el açması yufkaları ile tulum loru ve ıspanak dolgulu mayalı börek hazırlanışının detaylı anlatımı.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ispanaklı Tepsi Böreği

Hamur:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
4,5 - 5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta (orta boy)

Dolgu:

1 kg ıspanak
0,5 çay kaşığı tuz
350 g tulum loru
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kalıp:

Dr. Oetker Profi Serisi Pişirme Tepsisi (30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, ılık su, sıvı yağ ve yumurtayı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp sap kısımlarını ayıklayın. Yaprak kısımlarını çok ince doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuz serpin ve karıştırın. 15 dakika bekletip ıspanakları eliniz ile sıkıp suyunu çıkarın. Üzerine tulum loru ve karabiberi ekleyip karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı sıvı yağ ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 180°C

Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün. Hamurlardan bir tanesini hafif unlanmış tezgaha alın ve oklava ile ince olarak açın. Üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ sürün ve dolgu malzemesinden bir miktar yayın. Hamuru rulo şeklinde sarıp kendi etrafında döndürerek çörek şekline getirin. Tepsinin ortasına yerleştirin. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayıp rulo yaptıktan sonra tepsideki hamurun etrafına sararak yerleştirin. Kalan hamurları da bu şekilde hazırlayıp tepsiyi doldurun. Hamurun üzerine sıvı yağ sürün ve bekletmeden pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp sıcak veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.