Ispanaklı Tepsi Böreği

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Denenmiş, hazır yufkasız, ev usulu, kolay el açması yufkaları ile tulum loru ve ıspanak dolgulu mayalı börek hazırlanışının detaylı anlatımı.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ispanaklı Tepsi Böreği

Hamur:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
4,5 - 5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta

Dolgu:

1 kg ıspanak
0,5 çay kaşığı tuz
350 g tulum loru
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kalıp:

Dr. Oetker Profi Serisi Pişirme Tepsisi (30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, ılık su, sıvı yağ ve yumurtayı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp sap kısımlarını ayıklayın. Yaprak kısımlarını çok ince doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuz serpin ve karıştırın. 15 dakika bekletip ıspanakları eliniz ile sıkıp suyunu çıkarın. Üzerine tulum loru ve karabiberi ekleyip karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı sıvı yağ ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 180°C

Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün. Hamurlardan bir tanesini hafif unlanmış tezgaha alın ve oklava ile ince olarak açın. Üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ sürün ve dolgu malzemesinden bir miktar yayın. Hamuru rulo şeklinde sarıp kendi etrafında döndürerek çörek şekline getirin. Tepsinin ortasına yerleştirin. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayıp rulo yaptıktan sonra tepsideki hamurun etrafına sararak yerleştirin. Kalan hamurları da bu şekilde hazırlayıp tepsiyi doldurun. Hamurun üzerine sıvı yağ sürün ve bekletmeden pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp sıcak veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.