Flag

Ispanaklı Tepsi Böreği

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
140 dk.
Denenmiş, hazır yufkasız, ev usulu, kolay el açması yufkaları ile tulum loru ve ıspanak dolgulu mayalı börek hazırlanışının detaylı anlatımı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Profi Serisi Pişirme Tepsisi (30 cm)

Malzemeler

Hamur
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık su
4,5 - 5 su bardağıun
1 çay kaşığıtuz
1,5 su bardağıılık su
2 yemek kaşığısıvı yağ
1yumurta
Dolgu
1 kgıspanak
0,5 çay kaşığıtuz
350 gtulum loru
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay bardağısıvı yağ
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, ılık su, sıvı yağ ve yumurtayı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp sap kısımlarını ayıklayın. Yaprak kısımlarını çok ince doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuz serpin ve karıştırın. 15 dakika bekletip ıspanakları eliniz ile sıkıp suyunu çıkarın. Üzerine tulum loru ve karabiberi ekleyip karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı sıvı yağ ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.


Turbo pişirme: 170°C


Alt-üst pişirme: 180°C


Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün. Hamurlardan bir tanesini hafif unlanmış tezgaha alın ve oklava ile ince olarak açın. Üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ sürün ve dolgu malzemesinden bir miktar yayın. Hamuru rulo şeklinde sarıp kendi etrafında döndürerek çörek şekline getirin. Tepsinin ortasına yerleştirin. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayıp rulo yaptıktan sonra tepsideki hamurun etrafına sararak yerleştirin. Kalan hamurları da bu şekilde hazırlayıp tepsiyi doldurun. Hamurun üzerine sıvı yağ sürün ve bekletmeden pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp sıcak veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.