Flag

İzmir Kumrusu

6 adet
Orta
120 dk.
Artık İzmir kumrusunu evde pişirebilirsiniz. Kolayca hazırlayıp kahvaltılara misafir davet edebilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
0,5 tatlı kaşığıtuz
1 yemek kaşığıtoz şeker
2,5 çay bardağıılık su
2 yemek kaşığısıvı yağ
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığısu
1 su bardağısusam
Servis için
200 gtulum peyniri
3 adetdomates
4 - 5 adetyeşilbiber

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Maya, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Ilık su ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 40 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamuru tekrar yoğurup 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizde oval olarak yuvarlayıp kumru şekli verin. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve 20 dakika daha bekletin. Üzerine fırça ile su sürüp susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğutun.

3

Servis

Kumruları ortadan ikiye kesip dilimlenmiş peynir, domates ve biber ile doldurarak servis yapın.