Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

İzmir Kumrusu

(0)
4 4 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Artık İzmir kumrusunu evde pişirebilirsiniz. Kolayca hazırlayıp kahvaltılara misafir çağırabilirsiniz.

Yaklaşık 6 adet

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* İzmir Kumrusu

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 su bardağı ılık süt
0,5 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

2 - 3 yemek kaşığı su
1 su bardağı susam

Servis için:

200 g tulum peyniri
3 adet domates
4 - 5 adet yeşilbiber

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Maya, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Yumurta, süt ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika mayalanması için bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda hamuru tekrar yoğurup 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizde oval olarak yuvarlayıp kumru şekli verin. Üzerine fırça yardımı ile su sürüp her tarafını susama bulayın. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın, 20 dakika daha bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğutun.

3

Servis

Kumruları ortadan ikiye kesip dilimlenmiş peynir, domates ve biber ile doldurarak servis yapın.