Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kabaklı Dereotlu Muffin

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Peynirli kabaklı muffin.

Yaklaşık 12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kabaklı Dereotlu Muffin

Dolgu:

2 adet kabak (orta boy)
0,5 demet ince doğranmış maydanoz
0,5 demet ince doğranmış dereotu
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı pul biber
1 tutam karabiber

Hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
1 su bardağı süt
0,5 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı pul biber

Kalıp:

Kağıt muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Kabakları rendeleyip eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Üzerine maydanoz, dereotu, rendelenmiş peynir, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine yumurta, süt ve sıvı yağı ekleyip mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine kabaklı karışımı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: 25 - 30 dakika

Pişirmenin son 5 dakikasında üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpin.

Fırından çıkarıp üzerlerine pul biber serpin, ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıpları Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.