Flag

Kakaolu Dikdörtgen Pandispanya

10 - 12 porsiyon
Kolay
60 dk.
Dikdörtgen pasta hazırlayabileceğiniz ve şeker hamuru ile kullanabileceğiniz taşıyıcı temel bir kakaolu pandispanya tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
150 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao (tepeleme)
5yumurta
100 gtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao (tepeleme)
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

30x37 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin.


Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından aldığınız pandispanyayı soğutup pişirme kağıdını çıkarın.

3
Picture - Kakaolu-Dikdörtgen-Pandispanya-2.JPG
Picture - Kakaolu-Dikdörtgen-Pandispanya-3.JPG

İki katlı dikdörtgen pasta yapmak için pandispanyayı dik olarak iki eşit parçaya kesin ve pasta hazırlarken üst üste koyun.

4
Picture - Kakaolu-Dikdörtgen-Pandispanya-4.JPG
Picture - Kakaolu-Dikdörtgen-Pandispanya-5.JPG

Üç katlı dikdörtgen pasta yapmak için pandispanyayı dik olarak üç eşit parçaya kesin ve pasta hazırlarken üst üste koyun.