Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kakaolu Kuru Üzümlü Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Portakal aromalı, tereyağlı kuru üzümlü kek.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kakaolu Kuru Üzümlü Kek

Hamur:

1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kuru üzümleri bir kaseye alıp üzerini kapatacak kadar su ilave edin ve 10 dakika bekletin. Suyunu iyice süzüp bir tabağa alın. Üzerine 1 yemek kaşığı unu serpin ve karıştırarak una bulanmasını sağlayın. Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı pişirme

2 su bardağı un, kakao, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika daha çırpın. Üzerine tereyağı, süt, şekerli vanilin, portakal aroması ve un karışımını ilave edin. Düşük devirde malzemeler karışıncaya kadar kısa bir süre çırpın. Üzerine unlanmış kuru üzümü ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika

Fırından alın ve 15-20 dakika bekletin. Servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Üzerine karamel sos dökün ve dilimleyerek servis yapın.