Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kakaolu Portakallı Vegan Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Karbonat ile hazırlanan nefis kakaolu portakallı vegan kek tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kakaolu Portakallı Vegan Kek

Hamur için:

1,5 su bardağı un
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Karbonat
3 - 4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı portakal suyu

Kalıp:

Pişirme kalıbı (17x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı az miktarda sıvı yağ ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, pudra şekeri, kakao ve karbonatı bir kaba alın ve karıştırın. Bu karışımı ayrı bir çırpma kabına eleyin. Üzerine sıvı yağ, su, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyin. El çırpıcısı ile 1-2 dakika iyice karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.