Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kalp Çörek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yapım aşamaları fotoğraflar ile anlatılan. Hazırlaması çok kolay. Sevgililer günü, özel günler için ideal bir tarif.

2 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kalp Çörek

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı toz şeker
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta akı
1,5 çay bardağı ılık süt
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Şekerli vanilin, toz şeker, tereyağı, yumurta akı, ılık süt ve limon kabuğu rendesini ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. Hamuru 16 eşit parçaya bölün ve her birini 35 cm uzunluğunda rulo şeklinde uzatın. 4 adet hamur ruloyu yan yana koyun, bir ucunu birleştirin ve dörtlü örgü yapın. Kalan hamurları da aynı şekilde örün. 2 adet örgülü hamuru tepsiye alın ve uçlarını birleştirerek kalp şekli verin. Kalan 2 örgülü hamurdan bir kalp daha hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.