Flag

Karışık Kumru

6 adet
Orta
140 dk.
Karışık İzmir Kumrusu namıdiğer Çeşme Kumrusu tarifi nasıl hazırlanır?
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığıtuz
2 yemek kaşığıtoz şeker
1yumurta
1 su bardağıılık süt
0,5 su bardağısıvı yağ
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığısu
1 su bardağısusam
İç malzeme
150 gkaşar peyniri
150 gsalam
150 gsucuk
6 adetsosis
2 - 3 adetdomates
1 yemek kaşığıtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Maya, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Yumurta, süt ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika mayalanması için bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamuru tekrar yoğurup 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizde oval olarak yuvarlayıp kumru şekli verin. Üzerine fırça yardımı ile su sürüp her tarafını susama bulayın. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın, 20 dakika daha bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

İç malzemenin hazırlanışı

Kaşar peynirini 6 adet dikdörtgen dilim olacak şekilde kesin. Sucuk ve salamı ince dilimleyin. Sosisleri şeritler şeklinde kesin. Domatesleri dilimleyin.


Kumruları enlemesine ikiye kesin. İç kısımlarına tereyağı sürün. Aralarına kaşar peyniri, salam, sucuk, sosis ve domates sıralayıp kapatın. 100°C'ye önceden ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyinceye kadar 5-10 dakika bekletin. Fırından alıp arzuya göre ketçap, mayonez ve hardal ile servis yapın.