Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kazak Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile kaplanan kazak şeklinde tereyağlı tarçınlı kurabiyeler.

Yaklaşık 10 - 15 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kazak Kurabiyeler

Hamur:

1,5 - 2 su bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
0,5 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz şeker
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Yıldız

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, kakao, tarçın, toz şeker, tereyağı, yumurta ve portakal aromasını bir kaba alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Bıçak ile kazak şeklinde kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Süre sonundan fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Şeker hamurunu 3 eşit parçaya bölün. Renklendiriciler yardımı ile kırmızı ve yeşil renkte hamurlar hazırlayın. Beyaz, kırmızı ve yeşil renkteki hamurları az miktarda buğday nişastası serpilmiş tezgahta 3-4 mm kalınlığında açın. Kazak şeklinde kesip altlarını çok hafif ıslatarak kurabiyelerin üzerine yapıştırın. Süsleme glazürü ve yıldız pasta süsü ile üzerlerini süsleyin.