Flag

Kestaneli Dilim Kurabiyeler

Yaklaşık 15 - 20 adet
Orta
280 dk.
Tarçınlı kestaneli tereyağlı kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
150 gkestane şekeri
2,5 - 3 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 tutamtoz tarçın
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Kestaneleri minik küpler şeklinde kesin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Tereyağı, yumurta, pudra şekeri, şekerli vanilin ve tarçını çırpma kabına alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine kestane şekeri ve un karışımını ilave edip yoğurun. Hamuru tezgaha alın ve 20 cm uzunluğunda rulo haline getirin. Streç filme sarıp buzdolabında 3-4 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarıp streç filmi açın ve bekletmeden bıçak ile 1,5 cm kalınlığında dilimleyin. Fırın tepsisine yatırarak sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkardığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.