Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kestaneli Pasta

Glazür kaplı kestaneler ile hazırlanan pasta.

yaklaşık 10 dilim

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kestaneli Pasta

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
150 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
4 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
5 - 6 yemek kaşığı süt

Dolgu:

400 g kestane
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Islatmak için:

0,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve sütü ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edin ve orta devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 Dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Kestanelerin hazırlanışı

Kestaneleri derin bir kaba alıp üzerlerini kapatacak kadar su doldurun ve 30 dakika bekletin. Süre sonunda kestaneleri sudan çıkarıp kabuk kısımlarını bıçak ile 3-4 cm uzunluğunda çizin ve fırın tepsisine alın. Önceden 160°C'ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra dış ve iç kabuklarını soyun.

Toz şeker ve suyu tencereye alın ve arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca kestaneleri ekleyin ve ocağı kısın. Kestaneler dağılmadan hafif yumuşayıncaya kadar 10- 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp şurubun içinde soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve süsleme

Bitter glazür poşetini sıcak suda bekleterek eritin. Poşeti makas ile kesip glazürü bir kaseye dökün. Kestaneleri şuruptan çıkarıp süzün ve glazür ile kaplayın. Donuncaya kadar bekletin.

Soğuyan keki kalıptan çıkarıp enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk parçayı servis tabağına alın. Süt ile şekeri karıştırıp kekleri ıslatın.

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Servis tabağındaki kekin üzerine bir miktar pasta kreması yayın. 10 adet glazürlü kestane şekerini iri parçalara bölüp kremanın üzerine sıralayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Kestane şekerlerini de sıralayıp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Arzuya göre badem ile süsleyerek servis yapın.