Flag

Kum Seli

Yaklaşık 30 dilim
Orta
140 dk.
Bol çikolatalı, vişne sulu nefis bir kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (30x40 cm)

Malzemeler

Hamur
80 gbitter çikolata
250 gmargarin
4yumurta
1,5 su bardağıtoz şeker
2 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıvişne suyu
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
80 gbitter çikolata (ufalanmış)
Üzeri için
160 gsütlü çikolata
2 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Çikolata ve margarini bir kaba alın, benmari yöntemi ile eritin. Bir çırpma kabına alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Üzerine yumurta, toz şeker, şekerli vanilin ve vişne suyunu ilave edip mikser ile 2-3 dakika çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın. Ufalanmış çikolatayı da ekleyip karıştırın ve kalıba dökün, üzerini düzeltip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Süsleme ve servis

Sütlü çikolataya sıvı yağ ekleyip benmari yöntemi ile eritin ve kekin üzerine yayın. Çikolata hafif donuncaya kadar, yaklaşık 5-10 dakika bekletin ve bir çatalın tersi ile kekin yüzeyinde çizgiler oluşturarak şekillendirin.


Çikolata donunca dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.