Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kum Seli

Bol çikolatalı, vişne sulu nefis bir kek tarifi.

yaklaşık 30 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kum Seli

Hamur:

80 g bitter çikolata
250 g margarin
4 yumurta (orta boy)
1,5 su bardağı toz şeker
2 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı vişne suyu
2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
80 g bitter çikolata (ufalanmış)

Üzeri için:

160 g sütlü çikolata
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (30x40 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Çikolata ve margarini bir kaba alın, benmari yöntemi ile eritin. Bir çırpma kabına alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Üzerine yumurta, toz şeker, şekerli vanilin ve vişne suyunu ilave edip mikser ile 2-3 dakika çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın. Ufalanmış çikolatayı da ekleyip karıştırın ve kalıba dökün, üzerini düzeltip pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 Dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Süsleme ve servis

Sütlü çikolataya sıvı yağ ekleyip benmari yöntemi ile eritin ve kekin üzerine yayın. Çikolata hafif donuncaya kadar, yaklaşık 5-10 dakika bekletin ve bir çatalın tersi ile kekin yüzeyinde çizgiler oluşturarak şekillendirin.

Çikolata donunca dilimleyerek servis yapın.