Flag

Kurabiyeli Ahududulu Kup

2 kup
Orta
30 dk.
Tereyağlı kurabiye, çikolata parçaları, puding ve ahududulu sos ile hazırlanan kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Kurabiye için
1 su bardağıun
50 goda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığısu
1 paketDr. Oetker Sütlü, Bitter, Beyaz Çikolata Parçaları
Ahududulu karışım
1,5 su bardağıdoğranmış ahududu
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 çay bardağısu
3 yemek kaşığıtoz şeker
Puding için
2 poşetDr. Oetker Bardakta Puding Çikolata Parçalı - Vanilinli
300 mlbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Bardakta Puding Çikolata Parçalı - Vanilinli
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Kurabiyelerin hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı, pudra şekeri ve suyu ekleyip iyice yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın, merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 2 cm çapında kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile 2 adet kalp kesin. Kalan hamuru 4-5 cm çapındaki kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip tamamını fırın tepsisine sıralayın. Üst süslemede kullanmak için küçük boy kalpler ve 2 adet büyük boy kalbin üzerine çikolata parçaları batırıp pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Ahududulu karışım

Ahududuları bir tencereye alın. Üzerine mısır nişastası, su ve toz şekeri ilave edip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocak üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. 

4

Kupların hazırlanışı ve servis

Süsleme için hazırladığınız kurabiyeleri kenara alın. Kalan kurabiyeleri mutfak robotunda toz haline getirin. 1 poşet puding bir fincana boşaltın. Üzerine 150 ml soğuk süt ilave edin. Tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Kupun içerisine 2-3 yemek kaşığı kadar toz haline getirdiğiniz kurabiyelerden koyun. Üzerine hazırladığınız pudingi dökün ve üzerine tekrar 1-2 yemek kaşığı toz kurabiye koyun. Çikolata parçaları serpin ve hazırladığınız ahududulu karışımın yarısını koyun. Diğer kupu da aynı şekilde hazırlayın. Ayırdığınız kurabiyeler ile süsleyin ve servis yapın.