Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve kakaoyu bir kaba alın. Üzerine tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve şekerli vanilini ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan 10 adet fındık büyüklüğünde parça alın, yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Kalan hamuru merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Yıldız şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp biraz soğuması için bekletin. Ilık olan muhallebiyi çırpma kabına aktarıp mikserin en düşük devrinde 5 dakika çırpın. Arada karıştırarak soğutun.
Çilek ve pudra şekerini mutfak robotuna alın ve püre haline getirin. Soğuyan sakızlı muhallebiyi, aralara yıldız ve top şeklindeki kurabiyelerden koyarak kuplara paylaştırın. Her kupun üzerine birer top vanilyalı dondurma koyun. Hazırladığınız çilekli sostan üzerine dökün ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar