Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kuru Domatesli ve Zeytinli Ekmek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Evde hazıryalacağınız farklı ekmek tarifi mi aramıştınız? Garantili, denenmiş ve lezzetli bir ekmek.

Yaklaşık 20 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kuru Domatesli ve Zeytinli Ekmek

Malzemeler:

4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1,5 çay kaşığı tuz
2,5 çay bardağı ılık su
4 yemek kaşığı ılık süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 - 5 adet kurutulmuş domates
0,5 su bardağı siyah zeytin (dinlenmiş)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip ikiye bölün. Yarısına maya ve tuzu ilave edip kaşıkla karıştırın. Su, süt ve zeytinyağını ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 5 dakika karıştırın. Üzerini kapatıp ılık ortamda mayalanması için 30 dakika bekletin.

Mayalanan hamura kalan unu, küp şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesleri ve dilimlenmiş zeytinleri ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika daha bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda hamuru unlanmış tezgaha alın, yoğurmadan iki eşit parçaya bölün. Her birine 10x25 cm boyutlarında ekmek şekli verin ve fırın tepsisine alın. 20 dakika bekletip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkartıp soğutun. Dilimleyerek servis yapın.