Flag

Kuru Domatesli ve Zeytinli Ekmek

Yaklaşık 20 dilim
Orta
150 dk.
Evde hazırlayacağınız farklı ekmek tarifi mi aramıştınız? Garantili, denenmiş ve lezzetli bir ekmek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Farklı lezzetlerde ekmek yapmak için hamurun içerisine kekik, nane gibi kurutulmuş otlar ve pul biber, tane kişniş gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
Bu tarife özel ipuçları
Ekmeğinizi daha uzun süre saklamak için dilimledikten sonra gıdaya uygun poşetler içerisinde buzdolabında veya dondurucuda saklayıp daha sonra fırında ısıtabilir veya ekmek kızartma makinasında kızartabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1,5 çay kaşığıtuz
2,5 çay bardağıılık su
4 yemek kaşığıılık süt
1 yemek kaşığızeytinyağı
4 - 5 adetkurutulmuş domates
0,5 su bardağısiyah zeytin (dilimlenmiş)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip ikiye bölün. Yarısına maya ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Su, süt ve zeytinyağını ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 5 dakika karıştırın. Üzerini kapatıp ılık ortamda mayalanması için 30 dakika bekletin.


Mayalanan hamura kalan unu, küp şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesleri ve dilimlenmiş zeytinleri ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika daha bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamuru unlanmış tezgaha alın, yoğurmadan iki eşit parçaya bölün. Her birine 10x25 cm boyutlarında ekmek şekli verin ve fırın tepsisine alın. 20 dakika bekletip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp soğutun. Dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Farklı lezzetlerde ekmek yapmak için hamurun içerisine kekik, nane gibi kurutulmuş otlar ve pul biber, tane kişniş gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
  • Ekmeğinizi daha uzun süre saklamak için dilimledikten sonra gıdaya uygun poşetler içerisinde buzdolabında veya dondurucuda saklayıp daha sonra fırında ısıtabilir veya ekmek kızartma makinasında kızartabilirsiniz.