Flag

Kurutulmuş Domatesli Peynirli Toplar

12 adet
Orta
150 dk.
Yuvarlak poğaçaları hazırlaması çok kolay. Mayalı hamurunun hazırlanışı detaylı anlatılıyor. İç dolgusu bol ve lezzetli.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 3 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
4 - 4,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıtoz şeker
1yumurta akı
1 su bardağıılık süt
0,5 su bardağısıvı yağ
Dolgu
1,5 çay bardağıküp şeklinde doğranmış kurutulmuş domates
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt
1 yemek kaşığıçörek otu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, yumurta akı, ılık süt ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgu

Kurutulmuş domates ve rendelenmiş peyniri bir kaseye alıp karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını alıp elinizde açın. Üzerine dolgu malzemesinden bir miktar koyup kenarlarını toplayarak kapatın ve top şeklinde yuvarlayın. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine süt ile çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Üzerine ikinci bir fırın tepsisini kapatıp 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.