Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kütük Pasta

(0)
4 23 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı vişneli bir yıbaşı pastası tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kütük Pasta

Hamur:

1 - 1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
0,5 çay kaşığı tarçın
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı dondurulmuş çekirdeksiz vişne

Üzeri için:

150 g kuvertür
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

30x36 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Tarçını ekleyin ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika

Aynı boyutlarında bir pişirme kağıdı daha kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.

3

Süslemenin hazırlanışı

Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. 20x30 boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin. Erittiğiniz kuvertürü pişirme kağıdının üzerine alın ve kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde kaşık yardımı ile yayın. Buzdolabının dondurucu bölümünde bekletin.

4

Dolgu ve kaplama

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan ruloyu servis tabağına alın ve açın. Üzerine krem şantiyi yayın ve vişneleri sıralayın. Pişirme kağıdından ayırarak tekrar sarın. Pasta kremasını margarin ve süt ile 3 dakika çırpın. Hazırladığınız rulonun iki ucundan 2'şer cm genişliğinde birer parça kesin. Dal şekli oluşacak şekilde rulonun iki yanına yerleştirin. Hazırladığınız pasta kreması ile kaplayın. Çatal yardımı ile kremanın üzerine çizgiler oluşturun. Buzdolabına alın ve 1-2 saat beklerin.

5

Süsleme ve servis

Dondurucudaki kuvertürü pişirme kağıdı ile birlikte tezgaha alın. Ağaç kabuğu süslemesi için uzun bir bıçak yardımı ile değişik boyutlarda kesin. Pastanın üzerine sıralayın. Arzuya göre pudra şekeri serpip orman meyveleri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.