Flag

Limonlu Merengli Tartoletler

6 adet
Orta
40 dk.
Pastacı kreması dolgulu merengli limonlu tartoletler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
6 adet 8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
150 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Limonlu Şeker
Mereng için
1yumurta akı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığılimon suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba alın. Üzerine tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Çember kalıpların iç kısımlarını margarin ile yağlayın. Fırın tepsisi boyutunda bir pişirme kağıdı kesin. Hamuru buzdolabından alın ve kestiğiniz pişirme kağıdının üzerinde merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Çember kalıpları hamurun üzerine aralıklı sıralayıp hafifçe bastırın. Kalıpların dışında kalan hamurları toparlayıp tekrar yoğurun ve iç kısımlarına 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Hamuru birçok yerinden delin ve buzdolabında 15 dakika bekletin.


 Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Beklettiğiniz hamurları fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


 Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pastacı kreması ve limonlu şekeri ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgu

Soğuyan tartoletleri kalıplardan dikkatlice çıkarın. Oda sıcaklığına gelen pastacı kremasını mikser ile 1-2 dakika çırpın. Tartoletlerin içine paylaştırın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. 

5

Merengin hazırlanışı

Fırını ızgara ayarında 220°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Yumurta akını cam veya metal bir kaba alın ve mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Tamamını ekledikten sonra 5 dakika daha çırpın. Limon suyunu ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız merengi düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Tartların üzerlerini tamamen kaplayacak şekilde sıkın. Fırının en üst rafına koyun, kapağını tam kapatmadan merenglerin yüzeyi hafif kızarıncaya kadar bekletin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Servis tabağına alın ve buzdolabında 20 dakika daha beklettikten sonra servis yapın.