Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mandalinalı Rulo Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Krem şantili mandalinalı rulo pasta.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mandalinalı Rulo Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
4 yumurta akı
4 yumurta sarısı
1 tutam tuz
5 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Rulo yapmak için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Dolgu:

2 adet mandalina
2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 limon kabuğu rendesi

Süslemek için:

5 - 6 dilim mandalina
1 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

30x40 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin. Birini fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. 4 yumurta akını çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine yumurta sarılarını ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Üzerine tuz, süt, toz şeker ve şekerli vanilini ekleyin. Düşük devirde 1 dakika çırpın. Un karışımını ilave edin ve düşük devirde 30 saniye çırpın. Hamuru tepsi içindeki pişirme kağıdına, kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika

Kestiğiniz pişirme kağıdının üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız keki bekletmeden üzerine ters çevirin ve üstteki pişirme kağıdını çıkarın. Alttaki kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Mandalinaların kabuklarını soyup iç zarlarını çıkarın ve iri küpler şeklinde kesin. 2 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetlerini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesini eleyip kısa bir süre daha çırpın.

4

Şekillendirme ve süsleme

Ruloyu açıp üzerine krem şantinin yarısını yayın ve mandalina parçalarını yeleştirin. Pişirme kağıdını ayırıp tekrar rulo şeklinde sarın ve servis tabağına alın. Krem şanti ile kaplayın ve süsleyin. Üzerine Antep fıstığı serpin ve mandalina dilimlerini sıralayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.