Flag

Mandalinalı Rulo Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
200 dk.
Krem şantili mandalinalı rulo pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
4yumurta akı
4yumurta sarısı
1 tutamtuz
5 yemek kaşığısüt
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Rulo yapmak için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Dolgu
2 adetmandalina
2 poşetDr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1limon kabuğu rendesi
Süslemek için
5 - 6 dilimmandalina
1 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

30x40 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin. Birini fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. 4 yumurta akını çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine yumurta sarılarını ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Üzerine tuz, süt, toz şeker ve şekerli vanilini ekleyin. Düşük devirde 1 dakika çırpın. Un karışımını ilave edin ve düşük devirde 30 saniye çırpın. Hamuru tepsi içindeki pişirme kağıdına, kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika


Kestiğiniz pişirme kağıdının üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız keki bekletmeden üzerine ters çevirin ve üstteki pişirme kağıdını çıkarın. Alttaki kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Mandalinaların kabuklarını soyup iç zarlarını çıkarın ve iri küpler şeklinde kesin. 2 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetlerini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesini eleyip kısa bir süre daha çırpın.

4

Şekillendirme ve süsleme

Ruloyu açıp üzerine krem şantinin yarısını yayın ve mandalina parçalarını yeleştirin. Pişirme kağıdını ayırıp tekrar rulo şeklinde sarın ve servis tabağına alın. Krem şanti ile kaplayın ve süsleyin. Üzerine Antep fıstığı serpin ve mandalina dilimlerini sıralayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.