Mantarları yıkayıp suyunu iyice süzün. 2-3 mm kalınlığında dilimleyin. Kırmızı soğanı yarım ay şeklinde ince dilimleyin. Tereyağı, sıvı yağ, soğan ve biberleri bir tavaya alın. Orta ısıdaki ocakta yaklaşık 3-4 dakika arada karıştırarak pişirin. Mantarları ilave edin ve sürekli karıştırarak mantarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Unu eleyin ve yarısını derin bir kaba alın. Mayayı ilave edin ve karıştırın. Tuz, ılık su, yoğurt ve yumurtayı ilave edip karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tezgahın üzerine fırın tepsisi boyutunda pişirme kağıdı serin ve hafifçe un serpin. Mayalanan hamuru bu kağıdın üzerine alın ve merdane yardımıyla yaklaşık 30 cm çapında yuvarlak bir şekilde açın. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını hamurun ortasına serpin. Kalan kaşar peynirini soğuyan mantarlı harca ekleyip karıştırın. Hazırladığınız dolguyu hamurun ortasına, kubbe şeklinde yerleştirin. Hamurun kenarlarını içe doğru, dolgunun üzerine gelecek şekilde kapatın ancak tamamen örtmeyin. Kenarları elinizle düzeltin. Hamuru, altındaki pişirme kağıdıyla birlikte dikkatlice fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarın. Sıcak veya ılık olarak dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi