Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Marmelatlı Dilimler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Erik marmelatlı, krem şantili kek.

Yaklaşık 20 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Marmelatlı Dilimler

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1,5 çay bardağı toz şeker
150 g yumuşak margarin
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi

Islatmak için:

1 çay bardağı süt

Üzeri için:

1 su bardağı erik marmeladı

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve mısır nişastasını karıştırıp eleyin. Toz şeker ve margarini ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp sütü kaşık ile dökerek keki ıslatın. Keki soğutup üzerine marmeladı yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Keki küçük kareler şeklinde dilimleyin.

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup kare dilimleri süsleyin. Üzerlerine Antep fıstığı serpin ve servis yapın.