Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Melek Cupcake'ler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaklaşık 10 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Melek Cupcake'ler

Hamur:

80 g bitter çikolata
150 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yumurta (orta boy)
4 - 5 damla rom aroması
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 - 3 yemek kaşığı süt
80 g sütlü çikolata

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

12-13 adet kağıt muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

80 g bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Margarin, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine yumurtaları teker teker ekleyerek toplam 2 dakika daha çırpın. Üzerine erimiş çikolata ve rom aromasını ilave edip kısa bir süre çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyerek karışıma ekleyin. Orta devirde 1 dakika çırpın. Hamuru 12-13 adet muffin kalıbına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

3 adet muffini derin bir kaba ufalayın. Üzerine 2-3 yemek kaşığı sütü ekleyip yoğurun. Karışımdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Sütlü çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Hazırladığınız topları erimiş çikolataya bulayıp donuncaya kadar bekletin.

Kalan muffinlerin üzerlerini 0,5 cm kalınlığında enlemesine kapak şeklinde kesin. Kestiğiniz kekleri ortadan tekrar ikiye kesin.

Krem şantiyi soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurup muffinlerin üzerine kubbe şeklinde sıkın. Kremanın üzerine hazırladığınız çikolatalı topları batırın. Kestiğiniz kek parçalarını muffinlerin iki yanlarına kanat şeklinde batırın. Krem şanti ile meleklere saç yapın. Buzdolabında saklayın.