Muhallebili Tart Kek

(0)
4 22 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tart kalıbında pişirilen kakaolu kek üzerinde muhallebi ve bitter çikolata.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Muhallebili Tart Kek

Hamur:

2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Çikolatalı karışım:

1 çay bardağı krema
80 g bitter çikolata

Krema için:

2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Kalıp:

Tart kalıbı (Ø 28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alı, kaşık ile eşit yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Çikolatalı karışımın hazırlanışı

Kremayı küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak iyice soğutun. Oda sıcaklığında bekletin.

4

Kremanın hazırlanışı

Süt, yumurta  sarısı ve toz şekeri bir tencereye alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Un, nişasta ve şekerli vanilini ekleyip tekrar karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun.

5

Şekillendirme ve servis

Soğuyan keki kalıbından ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine 10 dakika beklettiğiniz kremayı yayın. Çikolatalı karışımı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kremanın üzerine halkalar sıkın. Bir kürdan yardımı ile üzerinden çizerek şekiller oluşturun. Buzdolabında en az 1 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.