Flag

Muhallebili Tart Kek

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
40 dk.
Tart kalıbında pişirilen kakaolu kek üzerinde muhallebi ve bitter çikolata.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tart kalıbı (Ø 28 cm)

Malzemeler

Hamur
2 çay bardağıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısüt
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Çikolatalı karışım
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
80 gbitter çikolata
Krema için
2,5 su bardağısüt
1yumurta sarısı
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 yemek kaşığıun
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alı, kaşık ile eşit yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Çikolatalı karışımın hazırlanışı

Kremayı küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak iyice soğutun. Oda sıcaklığında bekletin.

4

Kremanın hazırlanışı

Süt, yumurta  sarısı ve toz şekeri bir tencereye alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Un, nişasta ve şekerli vanilini ekleyip tekrar karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun.

5

Şekillendirme ve servis

Soğuyan keki kalıbından ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine 10 dakika beklettiğiniz kremayı yayın. Çikolatalı karışımı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kremanın üzerine halkalar sıkın. Bir kürdan yardımı ile üzerinden çizerek şekiller oluşturun. Buzdolabında en az 1 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.