Flag

Naneli Meyve Şöleni

Yaklaşık 6 - 7 kup
Orta
180 dk.
Nane ilaveli vanilyalı puding ve çilekli puding ile hazırlanan orman meyveli kup.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su kısık ateşte ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Vanilyalı puding
10 - 12 adettaze nane yaprağı
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
3,5 su bardağısüt
Çilekli puding
1 poşetDr. Oetker Çilekli Puding
3,5 su bardağısüt
İç malzeme
1 su bardağıahududu
1 su bardağıböğürtlen
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Süslemek için
40 gbitter çikolata
1 çay bardağıahududu
1 çay bardağıböğürtlen
6 - 7 adettaze nane yaprağı

Ürünü incele

1

Vanilyalı pudingin hazırlanışı

Nane yapraklarını yıkayıp kurulayın ve bıçak ile çok ince kıyın. Sütü bir tencereye alın, üzerine vanilyalı puding poşetini boşaltın ve hazırladığınız naneleri ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

2

Çilekli pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine çilekli puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

3

Kupların hazırlanışı

Çilekli puding ve naneli vanilyalı pudingi aralara ahududu, böğürtlen ve badem kırığı koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ucunu makas ile kesin. Pişirme kağıdı üzerine şekiller sıkın. Hazırladığınız çikolataları servisten önce buzdolabında 10 dakika bekletip kağıttan ayırın ve kupların üzerine batırın. Ahududu, böğürtlen ve nane yaprakları ile süsleyin.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su kısık ateşte ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.