Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Naneli Meyve Şöleni

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Nane ilaveli vanilyalı puding ve çilekli puding ile hazırlanan orman meyveli kup.

Yaklaşık 6 - 7 kup

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Naneli Meyve Şöleni

Vanilyalı puding:

10 - 12 adet taze nane yaprağı
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
3,5 su bardağı süt

Çilekli puding:

1 poşet Dr. Oetker Çilekli Puding
3,5 su bardağı süt

İç malzeme:

1 su bardağı ahududu
1 su bardağı böğürtlen
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Süslemek için:

40 g bitter çikolata
1 çay bardağı ahududu
1 çay bardağı böğürtlen
6 - 7 adet taze nane yaprağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Vanilyalı pudingin hazırlanışı

Nane yapraklarını yıkayıp kurulayın ve bıçak ile çok ince kıyın. Sütü bir tencereye alın, üzerine vanilyalı puding poşetini boşaltın ve hazırladığınız naneleri ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

2

Çilekli pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine çilekli puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

3

Kupların hazırlanışı

Çilekli puding ve naneli vanilyalı pudingi aralara ahududu, böğürtlen ve badem kırığı koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ucunu makas ile kesin. Pişirme kağıdı üzerine şekiller sıkın. Hazırladığınız çikolataları servisten önce buzdolabında 10 dakika bekletip kağıttan ayırın ve kupların üzerine batırın. Ahududu, böğürtlen ve nane yaprakları ile süsleyin.