Patatesli Peynirli Çörek

(0)
3 10 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hızlı maya ile hazırlanan patatesli kaşar peynirli çörek tarifi.

4 adet

pratik 40 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Patatesli Peynirli Çörek

Dolgu için:

2 adet patates
0,5 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı süt
1 adet rendelenmiş kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 - 3 tutam muskat rendesi
1 çay kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur için:

3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
50 g eritilmiş tereyağı
0,5 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

2 - 3 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı çörek otu
0,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgu malzemesinin hazırlanışı

Patatesleri tencereye alın, üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kaynatın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. Derin bir kaba alıp üzerine tuz ve 3 yemek kaşığı sütü ekleyin. Çatal ile püre haline gelinceye kadar ezin.

Rendelenmiş soğan ve sıvı yağı tavaya alın. Karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp kabın içindeki patates püresinin üzerine dökün. Üzerine muskat rendesi, kuru reyhan ve çörek otunu ekleyip iyice karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Unu derin bir kabın içine eleyin. Üzerine hızlı maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Süt, yumurta, tereyağı ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayıp top haline getirin. Hamurlardan birini hafif unlanmış tezgaha alın. Üzerine çok hafif un serpin ve merdane ile 12 cm çapında açın. Kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak dolgu malzemesinden yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Aynı şekilde bir hamur daha açın ve üzerine kapatın. Kenarlarını parmaklarınız ile bastırarak yapıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine koyun. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine alın. Üzerini ikinci bir fırın tepsisi ile kapatıp 15 dakika bekletin.

3

Pişirme ve servis

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Sütü fırça ile hamurların üzerine sürün. Çörek otu ve rendelenmiş kaşar peynirini serpip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.