Flag

Peynirli Ispanaklı Börek

Yaklaşık 10 dilim
Orta
130 dk.
Ispanaklı peynirli mayalı börek tarifi nasıl yapılır?Kat kat mayalı hamuru çok kolay ve garantili hazırlanıyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
1,5 su bardağıılık süt
50 geritilmiş margarin
Dolgu
500 gıspanak
0,5 çay kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıkarabiber
300 gtatlı lor peyniri
Sürmek için
0,5 çay bardağısıvı yağ
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya, tuz ve toz şekeri ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine süt ve eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 35-40 dakika bekletin.


Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp yaprak kısımlarını ince olarak doğrayın. Üzerine tuzu ekleyip eliniz ile ovuşturarak fazla suyunu sıkarak atın ve kuru bir kaba alın, üzerine karabiber ve tatlı loru ilave edip karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün. Hamurlardan bir tanesini hafif unlanmış tezgaha alın ve 24 cm çapında açın. Kalıba alın, üzerine sıvı yağ sürüp ıspanaklı karışımdan bir miktar yayın. Sırayla bütün hamurları aynı şekilde açıp üst üste sıralayın. En üstteki yufkanın üzerine sıvı yağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından alıp 10 dakika sonra kalıptan çıkartın ve servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak veya ılık olarak servis yapın.