Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Peynirli Ispanaklı Börek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ispanaklı peynirli mayalı börek tarifi nasıl yapılır?Kat kat mayalı hamuru çok kolay ve garantili hazırlanıyor.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Peynirli Ispanaklı Börek

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık süt
50 g eritilmiş margarin

Dolgu:

500 g ıspanak
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
300 g tatlı lor peyniri

Sürmek için:

0,5 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya, tuz ve toz şekeri ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine süt ve eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 35-40 dakika bekletin.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp yaprak kısımlarını ince olarak doğrayın. Üzerine tuzu ekleyip eliniz ile ovuşturarak fazla suyunu sıkarak atın ve kuru bir kaba alın, üzerine karabiber ve tatlı loru ilave edip karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün. Hamurlardan bir tanesini hafif unlanmış tezgaha alın ve 24 cm çapında açın. Kalıba alın, üzerine sıvı yağ sürüp ıspanaklı karışımdan bir miktar yayın. Sırayla bütün hamurları aynı şekilde açıp üst üste sıralayın. En üstteki yufkanın üzerine sıvı yağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından alıp 10 dakika sonra kalıptan çıkartın ve servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak veya ılık olarak servis yapın.