Flag

Portakallı Halkalar

15 - 20 adet
Orta
30 dk.
Glazür kaplı şirin kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığısüt
100 gsoğuk tereyağı
1yumurta akı
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Portakallı Şeker
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Sade Glazür
2 yemek kaşığısüt
1 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
portakal kabuğu rendesi
Antep fıstığı-bütün

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Sade Glazür
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

1

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, süt, tereyağı, yumurta akı ve portakallı şekeri ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Süre sonunda hafif unlanmış tezgahta merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. 7-8 cm çapındaki yuvarlak kurabiye kalıbı ile şekiller kesin. Bu şekillerin ortalarını 2-3 cm çapındaki yuvarlak kalıp ile kesip çıkarın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

2

Üzerinin hazırlanışı

Glazür karışımını kaseye alın, üzerine sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine sıkın, glazür donmadan çikolata parçaları, portakal kabuğu rendesi ve Antep fıstığı batırın. Glazür donuncaya kadar bekletip servis yapın.