Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Portakallı Şekerli Kurabiye

(0)
4 9 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Anne elinden çıkmış, nefis, mis gibi portakal kokulu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Yaklaşık 30 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakallı Şekerli Kurabiye

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:

2 - 3 yemek kaşığı toz şeker

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.

Üzerine margarin veya tereyağı, yoğurt, toz şeker, yumurta, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesini ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayın, üzerlerine hafifçe bastırıp toz şekere batırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.