Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Şekerpare

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pratik bir şekilde hazırlanan şekerpare tarifi.

Yaklaşık 40 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şekerpare

Şurup:

3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Revani
1 yumurta (orta boy)
250 g yumuşak margarin
1,5 - 2 su bardağı un

Üzeri için:

50 g badem-bütün

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Hamur için yumurta, margarin ve revani karışımını karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Ortalarına sivri kısmı aşağıya gelecek şekilde birer badem batırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkartıp 5 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün. Bekletme sırasında bir kaşık yardımı ile tepsiden 2-3 kez şurup alıp şekerparelerin üzerine gezdirin.

Soğutup servis yapın.