Flag

Supangleli Soğuk Pasta

6 dilim
Orta
40 dk.
Supangle ve krem şanti ile hazırlanan fındıklı çikolata parçalı soğuk pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Taban
1,5 yemek kaşığıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 yemek kaşığısüt
25 goda sıcaklığında tereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Supangle
1 poşetDr. Oetker Supangle
2 su bardağısüt
25 gtereyağı
40 gbitter çikolata
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıiri kırılmış fındık
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
30 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Supangle
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Taban

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt, tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 18 dakika


Fırından çıkarıp kalıbında soğumaya bırakın.

3

Supanglenin hazırlanışı

2 su bardağı süt ve supangleyi tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp tereyağı ve çikolatayı ilave edin. 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.

4

Pastanın hazırlanışı

Krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan supangleyi mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın ve üzerine krem şantiyi ilave edin. Mikserin orta devrinde 2 dakika daha çırpın. Üzerine iri kırılmış fındık ve çikolata parçalarını ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün ve üzerini düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuda 4-5 saat bekletin. 


Süre sonunda dondurucudan alın ve kalıptan çıkarın. Üzerine kakao serpin, çikolata ile süsleyin ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.