Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Susamlı Tatlı Kurabiye

(0)
4 11 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Susamlı tatlı kurabiye tarifi nasıl yapılır? Kolay ve çok aranan bir tarif...

Yaklaşık 40 - 45 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Susamlı Tatlı Kurabiye

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağı toz şeker
100 g yumuşak margarin
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı

Üzeri için:

1 yumurta akı
1 çay bardağı susam

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, toz şeker, margarin, sıvı yağ ve yumurta sarısını ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgah üzerinde elinizle rulo şeklinde uzatın, daha sonra iki ucunu birleştirerek halka şekli verin. Halkaları önce yumurta akına batırın, daha sonra susama bulayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.