Flag

Susamlı Vegan Kurabiye

18 - 20 adet
Orta
30 dk.
Kavrulmuş susam ve sıvı yağ ile hazırlanan kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur için
1 çay bardağısusam
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağısu
1,5 çay bardağısıvı yağ

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Susamları bir tavaya alın ve orta ısıdaki ocakta hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu, sıvı yağ, su ve kavurduğunuz susamın yarısını derin bir kaba alıp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Ayırdığınız susamı üzerlerine serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.