Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Süslü Kalp Kurabiyeler

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Muskat, tarçın ve zencefil ilave ederek hazırlanan tereyağlı kurabiyeler. Sevgililer günü için hazırlayabilirsiniz.

Yaklaşık 15 - 20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Süslü Kalp Kurabiyeler

Hamur:

1,5 su bardağı un
0,5 çay kaşığı tarçın
0,5 çay kaşığı zencefil
0,5 çay kaşığı muskat rendesi
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı fındık kırığı
1 yemek kaşığı su

Üzeri için:

1 yumurta akı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
10 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Tarçın, zencefil ve muskat rendesini una ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin, fındık kırığı ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 6-7 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Fırını turbo pişirme 110°C dereceye ayarlayın ve çalıştırın.

Pişirme kağıdından 2 adet huni hazırlayın. Yumurta akını cam veya çelik bir kaba alın ve mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Pudra şekerini ilave edin ve mikserin düşük devrinde 30 saniye çırpın. 5 damla kırmızı jel renklendirici ilave edin ve kısa bir süre çırpın. Yarısını hazırladığınız huniye doldurun. Kaptaki yumurta akına 5 damla daha renklendirici ilave edip kısa bir süre çırpın. İkinci huniye doldurun. Uçlarını makas ile kesip kurabiyelerin üzerlerini süsleyin. Fırında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.